maj
2014

Aluminium i bur på resan

Ibland vill man ge sig ut på en solig tripp med sina små fyrfota vänner och det kan ställa till alla möjliga problem. Viktigt är att hitta rätt bur för resan. Själv har jag goda erfarenheter av min hundbur i aluminium. De finns tom i två våningar för montering i bil och de brukar levereras med fäste, spännband, koppelkrok och utrymningsdörr. Det finns flera andra material för burar men aluminium är hållbart och går lätt att torka av. Det kan ju vara nödvändigt eftersom inte alla djur mår så bra under sin resa. 

Ska man flyga med sina djur duger inte aluminium utan där fungerar plastburar bäst. Det finns även speciella krav på transportburar som ska fraktas med flyg. Aluminium i transportburar för bilar är både stabila och lätta. Vill man veta lite mer om just metallen aluminium: Profilgruppen.

Innan man beger sig ut på resa med sitt djur är det viktigt att vänja djuret långsamt vid buren. Man kan börja med att låta djuret ligga i den och låta dörren vara öppen, ifall djuret vill ta sig ut eller in som den vill. När djuret känner sig tryggt och hemma i sin bur, kan du börja stänga dörren några minuter för att sedan långsamt öka tiden. Steget efter det är att åka kortare turer med bilen och sedan öka tiden på turerna. En bur får aldrig användas i syfte att straffa djuret. Buren ska förknippas med en positiv känsla och djuret ska känna sig trygg då den är i buren.