apr
2014

Semester & hotell på Gotland

I sommar ska vi spendera semestern på Gotland. Där ska vi ta del av mängder med olika roliga saker och sevärdheter. Vårat hotell på Gotland är hotellgute.se precis som vanligt

Gotlands rika historia är väl dokumenterad. Det finns många spännande utställningar på museerna runt om på ön. Bungemuseet är vår motsvarighet till Skansen. Där kan du uppleva hur livet såg ut på typiska gårdar från 1600-talet och framåt. Gotlandståget är en hyllning till den tid då Gotland hade ett järnvägsnät över hela ön. Höjdpunkten brukar vara att få åka med på en tur med ett av tågen från förr.

Bungemuseet är ett av Sveriges största friluftsmuseer. Här visar man hur livet levdes på Gotland både före och efter maskinernas genombrott. Här kan man möta bönder, fiskare, torpare, stenarbetare, hantverkare, skollärare men även egendomslösa i deras hus och gårdar från 1600-talets mitt till 1920-talets slut.

Vi ska också besöka Gotland försvarsmuseum.

Om Museet

Ombyggnaden av det gamla sädesmagasinet till museilokal påbörjades i början av oktober månad år 2008 Det blev byggmässigt klart årsskiftet 2008-2009.

Museet består av en huvudbyggnad med tre våningar med tre separata utställningsbyggnader; Understödshuset, Fälthuset och Stridsfordonshuset. Samt föremål utomhus på området.

Förutom själva huvudmuseet visas i garagelokalerna hjul- och stridsfordon. I Understödshuset visas pjäsmateriel från artilleri och luftvärn. Utomhus finns en del fordon och pjäser uppställda.

Gotlands Försvarsmuseum är ägare till alla åtta byggnader runt förrådsgården samt två plåtförråd, om vardera 600 kvm, i anslutning till Skans IV. I ett av dessa förråd har nu  uppbyggnaden av ett flygmuseum som beräknas vara klart under 2013 påbörjats.