maj
2014

Byta vigselringar i ett annat land

Det är många som idag gör slag i saken och gifter sig i ett annat land. Flera olika resebolag erbjuder färdiga bröllopspaket med romantiska hotell där alla förutsättningar finns för ett riktigt drömbröllop. Det är ganska vanligt byta vigselringar på en strand i ett exotiskt land. Det finns även andra alternativ att välja som att gifta sig på Arlanda eller Landvetter och sedan fira med en härlig bröllopsresa till ett romantiskt hotell. Det går även att gifta sig på ambassaden eller i svenska kyrkan. Det viktigaste är då att man är ute i god tid. Det ligger också på en själv att kontrollera vilka lagar och regler som gäller på respektive resmål. Skillnaden kan vara stor mellan olika länder.

Vigselringar finns i många olika metaller och utförande. Ett tips är att kolla in vigselringar på Guldshop, om man vill vara säker på äktheten i metallerna. Köper man sina vigselringar i utlandet finns ingen garanti på att det är äkta vara.

Tänk på att en lokal vigsel i ett annat land måste följa lagen i det land vigseln förrättas. Om vigseln ska vara giltig i Sverige måste den förrättas av en vigselförrättare. Denne måste vara auktoriserad av de lokala myndigheterna. Det kan inte nog många gånger nämnas hur viktigt det är att ta reda på vad som gäller i det land där man vill gifta sig!